Ferdinand Griffioen
Ferdinand Griffioen
Leestijd: 3 minuten

Waarom kiezen voor ethanol-/alcoholvrije reinigingsdoeken

De professional in de bouw en industrie is vaak aan het werk met verf, olie, smeer, lijm etc. Om de handen te reinigen worden deze natuurlijk veelvuldig gewassen. Daarnaast wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van reinigingsdoeken met ethanol of een andere vorm van alcohol.

Het gebruik van reinigingsdoeken met ethanol is echter sterk af te raden! Ethanol is door de gezondheidsraad aan de CMR-lijst toegevoegd. Dit is een lijst met stoffen, waarvan is vastgesteld dat ze carcinogeen (kankerverwekkend) en/of mutageen (het op gang brengen van veranderingen in erfelijke eigenschappen) en/of reproductie-toxisch (schadelijk voor de voortplanting of het nageslacht) zijn.

De gezondheidsvoordelen van reinigingsdoeken zonder ethanol

Het gebruik van reinigingsdoeken zonder ethanol biedt een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen:

  • Minder huidirritatie. Ethanol en alcohol kunnen je huid uitdrogen en irriteren, vooral als je een gevoelige huid hebt of last hebt van huidaandoeningen zoals eczeem.
  • Geschikt voor frequent gebruik. Doordat de reinigingsdoeken de huid niet uitdrogen en irriteren kun je deze zo vaak gebruiken als je wilt zonder nadelige gevolgen.
  • Minder risico op een allergische reactie. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor ethanol/alcohol of een allergische reactie ontwikkelen bij herhaaldelijk gebruik van deze producten.
  • Je hebt geen stromend water nodig op je werkplek.

Reinigingsdoeken voor de bouw en industrie

  • Kelfort handreinigingsdoeken 
    Wil je snel en efficiënt hardnekkig vuil van je handen en gereedschap verwijderen, zonder water of zeep, dan zijn de handreinigingsdoeken van Kelfort hiervoor zeer geschikt. De doeken zijn geïmpregneerd met een zeer krachtige werkzame stof. Hierdoor  worden extreme specialistische vervuilingen zoals niet uitgeharde verf, bitumen, diesel, hars, inkt, kit, lak, lijm, olie, smeermiddelen, teer, verf, vet etc., etc. makkelijk verwijderd.

KELFORT Handreinigingsdoeken
KELFORT Handreinigingsdoekjes HERSLUITBAAR 70 STUKS
over KELFORT Handreinigingsdoeken

  • Kelfort handreinigingsdoeken met scrub 
    Door de toevoeging van scrub kun je met deze reinigingsdoeken je handen, gereedschap, onderdelen en harde oppervlakken van je werkruimte nog krachtiger reinigen als er geen water voorhanden is. Deze reinigingsdoeken verwijderen moeiteloos niet uitgeharde verf, bitumen, diesel, hars, inkt, kit, lak, lijm, olie, smeermiddelen, teer, verf, vet etc. van handen, gereedschappen en oppervlakken.

KELFORT Handreinigingsdoeken met scrub
KELFORT Handreinigingsdoekjes Met Scrub HERSLUITBAAR 90 STUKS
over KELFORT Handreinigingsdoeken met scrub

 

Aan welke normen voldoen de handreinigingsdoeken van Kelfort?

De handreinigingsdoeken van Kelfort voldoen ook aan de cosmeticaverordening EG 1223/2009 en worden tevens geproduceerd volgens de richtlijnen uit ISO22716:2017; de richtlijn voor het vervaardigen van cosmetische producten.

Let op: In de markt worden veel reinigingsdoeken aangeboden die niet cosmetisch zijn. Dit zijn technische producten voorzien van een UFI code. Wanneer er op de verpakking of in marketinguitingen geclaimd wordt dat het voor de reiniging van handen geschikt is dient het een cosmetisch product te zijn. Enkel dermatologisch getest maakt een product niet cosmetisch.

 

Samengevat bieden deze reinigingsdoeken van Kelfort zonder ethanol en/of alcohol een gezondere, zachtere en huidvriendelijkere reinigingsoptie, vooral voor mensen met een gevoelige huid of specifieke huidbehoeften. De reinigingsdoeken van Kelfort zijn geschikt voor professioneel gebruik in werkomgevingen voor het oplossen van gemiddelde tot extreme vervuiling.

 

Heb je meer vragen over het werken met Kelfort Schroeven? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op
Copyright 2024 - Marree

Alle prijzen zijn exclusief btw en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten